Meny

Medlemskap

Vi tar gärna emot nya medlemmar som vill åka wakeboard, wakesurf, wakeskate eller vattenskidor. Nybörjare som vana åkare i alla åldrar är lika välkomna!

När får man åka

För medlemmar är det åkning varje tisdag och torsdag mellan 18:00 – 21:00. Vissa säsonger varar kanske från april/maj till början av oktober men normalt brukar vädret garantera åkning i juni, juli och augusti.

Ibland blir det även åkning utanför vanliga åktider. Det kan vara tidig morgon eller sen kväll, men oftast är det en av båtförarna som lägger upp den extra åkningen i kalendern. Håll dig därför uppdaterad i kalendern eller via vår Facebook grupp.

Inför åkningen kan man kolla i vår kalender om åkningen av någon anledning skulle ställas in, som tex att det blåser för mycket. Vi rekommenderar därför alla att hålla sig uppdaterade så man inte åker till klubben i onödan. Du kan också hålla dig uppdaterad genom att anmäla dig till vår Facebook grupp. Det gör du här.

Utrustning

Det enda som tillkommer avgiften är bensinen, som man får stå för själv. Det skall vara blyfri 95 oktan och den ska tankas i en Biltema 10 liters plastdunk som man själv tar med till klubben. I båten har vi sen en snabbkoppling som man kopplar in sin egen dunk på så man alltid bara använder så mycket som man faktiskt åker.

Som medlem får du tillgång till all utrustning (vattenskidor, wakeboard, våtdräkt, flytväst etc.) som finns på klubben. Vi rekommenderar dock att skaffa egen våtdräkt för de som gärna vill ha en torr våtdräkt när de kommer till klubben. En anpassad våtdräkt och flytväst gör även att man är varmare och därför njuter mer av hela säsongen.

Har man intention av att vara medlem ett tag kan man också med fördel anskaffa sig egen bräda/skidor. Det blir oftast lättare och roligare då av flera anledningar. Den utrustning vi har på klubben kan såklart inte täcka allas personliga behov och önskemål så prata gärna med de andra i klubben vad som skulle passa dig.

Letar du personlig utrustning rekommenderar vi dig att kolla upp några av följande ställen då du kommer få bra service och hållbara produkter. Ett tips är att kolla in rean på vintern om man vill spara några kroner. Red Snapper, Froggy, Skimarine, Board Club

På klubben

När man kommer till klubben så skriver man sig upp på en åklista så alla har koll på vem som skall åka när. Det är viktigt att när det är din tur så är du ombytt och redo så inte andra behöver vänta på dig. Efter ett par gångar på klubben brukar detta falla sig naturligt och alla hjälps åt.

Som medlem förväntas du:

  • Hjälpa och stödja andra medlemmar.
  • Respektera och följa klubbens åkregler.
  • Delta i olika aktiviteter som säkrar klubbens existens, tex vårens fixardagar inför säsongen.
  • Marknadsföra klubben för att värva nya medlemmar och för att sälja in möhippor/svensexor eller andra arrangemang.
  • Vi har inte möjlighet att förvara medlemmarnas egna dunkar på klubben.
  • All åkning sker på egen risk och vi rekommenderar att varje deltagare ser över sitt försäkringskydd (se även information om ”Licens”).

Licens rekommenderas

Licens rekommenderas inte bara till de som skall tävla, men för att delta i tävlingar i vattenskidor, wakeboard och barfota måste man ha en åkarlicens som man löser genom sin klubb. Då Licensen innefattar licensförsäkring hos Folksam (gäller både vid tävling och organiserad träning) rekommenderar vi ALLA våra medlemmar att lösa en licensförsäkring som ett komplement till privat olycksfallsförsäkring. Obsevera att vissa olycksfallsförsäkringar ej gäller vid organiserad träning etc. då licensförsäkring gäller. Genom försäkringen kan du bland annat få akutersättning vid skada. Se försäkringsvillkoren. Licenser kan endast beställas via SVF-klubbar. Åkare som löser licens medger också Svenska Vattenskid & Wakeboardförbundet rätten att publicera namn och födelseår på deras hemsida. Licensen gäller från 1 juni i år - 31 maj nästa år.

Om du har frågor eller funderingar får du gärna ta kontakt med oss nedan så återkommer vi till dig inom kort.

För frågor om bokning och vattenskidskola:

bokning@mvk.se

För generella frågor:

info@mvk.se

Sociala media:

Facebook fan page

Facebookgrupp för medlemmar

Besöksadress:
Vaktgatan (Vid den blå containern)

Karta

Organisationsnummer: 846001-1664